Αθήνα Θεσσαλονίκη : μυθιστόρημα - Μουρατίδης, Νίκος (Καστανιώτης, 2008)
Είναι και οι δύο παντρεμένοι. Ένα λάθος τηλεφώνημα τους φέρνει κοντά. Μες στη μοναξιά της προσωπικής τους ζωής κάθε τους συνομιλία είναι μια όαση. Ερωτεύονται και παραδίδονται στη γοητεία του αγνώστου και του απαγορευμένου. Και, όπως είναι φυσικό, καταλήγουν σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. - Σ' αρέσει που όλο αυτό τον καιρό ζούμε μες στα ψέματα; - Ναι, μ' αρέσει. Προκειμένου να 'μαι μαζί σου, μ' αρέσει. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα που φυλακίζει αλλά και φυγαδεύει, που υπόσχεται αλλά και διαψεύδει. Η περιπέτεια του Ανδρέα και της Σοφίας: μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι η δική μας.