Το διαμαντένιο άλφα : μυθιστόρημα - Πυλόρωφ-Προκοπίου, Νόρα (Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία, 2008)
Ένα πανοραμικό πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, με κυρίαρχο στοιχείο το γυναικείο σύμπαν, τα οικογενειακά στεγανά και το βαρύ φορτίο που κληροδοτεί η μια γενιά στην άλλη. Το χρονικό μιας οικογένειας κεντημένο στον καμβά της Θεσσαλονικιώτικης τοπιογραφίας από τους Βαλκανικούς Πολέμους ως τη Δικτατορία. Εφτά γυναίκες και μία η αφηγήτρια οχτώ διηγούνται τις πολυτάραχες διαδρομές τους. Τέσσερις γενιές μέσα στο κόκκινο σαλόνι αναμετράν κι αναμετριούνται, κάνουν απολογισμό των παθών και των λαθών τους, θύτες και θύματα συγχρόνως, αφήνουν τα φαντάσματα να βγουν απ' την ντουλάπα, ανασύροντας στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά. Τι σημαίνει το διαμαντένιο Άλφα; Τα ιστορικά γεγονότα παίζουν κρυφτό με τη μυθοπλασία, και οι ηρωίδες συμπορεύονται με την Ιστορία, τη μικρή καθημερινή της πόλης, αλλά και την ευρύτερη της Ελλάδας, μπλέκονται στα γρανάζια της και βιώνουν τα αδιέξοδά της. Παραπαίουν ανάμεσα στις επιταγές της καρδιάς και του κορμιού τους και στους κοινωνικούς συμβιβασμούς. Πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα, γδέρνονται, ματώνουν, αλλά δε βουλιάζουν.