Μουσείο Ηρακλείου : εικονογραφημένος οδηγός - Σακελλαράκης, Γιάννης Α., 1936-2010 (Ταξιδιωτικοί οδηγοί, 1991)
Τα αριστουργήματα του κρητικού, κυρίως του μινωικού, πολιτισμού που εκτίθενται στο Μουσείο Ηρακλείου συνθέτουν ένα σύνολο με μοναδική αξία. Η έκδοση αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει με επιστημονικό και μεθοδικό τρόπο τους θησαυρούς της τέχνης της Κρήτης και συγχρόνως να παρακολουθήσει την εξέλιξη του πολιτισμού στο νησί κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του.