Ρήγας Βελεστινλής : θεωρία και πράξη - Κιτρομηλίδης, Πασχάλης Μ., 1949- (Βουλή των Ελλήνων, 1998)
Η παρούσα έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να τιμήσει τη διακοσιοστή επέτειο από τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Φεραίου - Βελεστινλή και τη γέννηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Στο βιβλίο αυτό του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλη Κιτρομηλίδη επιχειρείται η παρουσίαση στον ελληνικό λαό και ειδικότερα στη νεολαία μας της δράσης και του πνευματικού έργου του Ρήγα, του πρωτομάρτυρα της ελληνικής εθνεγερσίας, αλλά και του πρωτοπόρου σπορέα των ιδεών του ριζοσπαστικού συνταγματισμού, της ισοπολιτείας, του δημοκρατικού πατριωτισμού, του κοινωνικού εξισωτισμού και της συνεργασίας των λαών. Η παρουσίαση αυτή έχει συγκριτική βάση και γίνεται σε συνάρτηση με τη δυναμική που ανέπτυξαν στην υπόλοιπη Ευρώπη το πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού και η Γαλλική Επανάσταση. [...] (Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης.