Η ιστορία της βασιλόπιτας - Πελασγός, Στέλιος (Χριστουγεννιάτικα αστεράκια, 2003)
Γιατί την Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε βασιλόπιτα; Γιατί την κόβουμε στην αρχή του χρόνου και κρύβουμε μέσα α' αυτή το φλουρί; Πίσω από κάθε έθιμο υπάρχει μια ιστορία. Την ιστορία, λοιπόν, της πίτας του Αγίου Βασιλείου σας τη διηγείται σ' αυτό το βιβλίο ένας παραμυθάς, που στην ψυχή του αντήχησαν οι ιστορίες παλιότερων παραμυθάδων και η αλήθεια της κρύβεται στα βάθη του χρόνου.