Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας : από το έργο του Ιωσήφ Σολομών στις σημερινές προσπάθειες στην Ελλάδα και αλλού - Μπαγάκης, Γιώργος (Μεταίχμιο, 2005)
Τα κείμενα του βιβλίου αυτού προέκυψαν από τις παρουσιάσεις ημερίδας με διεθνή συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μωραϊτη με θέμα τον τίτλο του βιβλίου. Εδώ παρέχεται μια εικόνα της αυτοαξιολόγησης στην Ελλάδα και επίσης παρουσιάζονται ορισμένες ευρωπαϊκές και διεθνείς απόψεις της από το 1997 μέχρι σήμερα.