Ντεσπερεΐσον - King, Stephen, 1947- (Bell, 2008)
Η Νεβάδα είναι κυρίως μια μεγάλη έρημος που τη διασχίζεις για να πας κάπου αλλού -παρέα με κάποιον, αν είσαι τυχερός, γιατί είναι τρομακτικό μέρος. Στην εθνική οδό 50, μες στην αφόρητη καλοκαιρινή κάψα, ταξιδεύουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Όπως ο καθηγητής Τζάκσον και η γυναίκα του, που επιστρέφουν σπίτι τους στη Νέα Υόρκη, η οικογένεια των Κάρβερ από το Οχάιο που πάει για διακοπές στη λίμνη Τάχο, και ο συγγραφέας Τζόνι Μάρινβιλ, που προσπαθεί να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του καβάλα σε μια εφτακοσάρα Χάρλεϊ. Μια ψόφια γάτα, καρφωμένη σε μια πινακίδα, αναγγέλλει μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων στη μέση του πουθενά, την Ντεσπερέισον. Εκεί, για κακή τύχη όλων, ρυθμίζει την κυκλοφορία ο Κόλι Εντράτζιαν, ένας γιγαντιαίος, ένστολος παράφρων, που πιστεύει ότι είναι ο μόνος νόμος δυτικά του Πέκος... Και ουαί και αλίμονο στους παραβάτες! Όμως ο Εντράτζιαν είναι μόνο η βιτρίνα της φρίκης. Στα παλιά ορυχεία της Ντεσπερέισον κρύβονται ασύλληπτα μυστικά και το κακό που μολύνει την πόλη σαν θανατηφόρος ιός είναι τρομερό και πανίσχυρο. Αλλά το ίδιο είναι και οι δυνάμεις που έχουν κληθεί εκεί να το πολεμήσουν. Κι όταν έρθει η ώρα της σύγκρουσης, σ' αυτή την πόλη που το όνομά της σημαίνει "Απελπισία", όσοι βρεθούν εκεί θα καταλάβουν το πραγματικό νόημα της λέξης...