Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας - Bukowski, Charles, 1920-1994 (Σειρήνες, 1991)
Άγριες και παράδοξες ιστορίες, χυδαίες και ιερές μαζί, από τη ζωή του «δαφνοστεφανωμένου ποιητή της αμερικάνικης χαμοζωής» με τίτλους όπως: Η ωραιότερη γυναίκα στην πόλη. Η ζωή σε ένα μπορντέλο του Τέξας. Φυλακή παρέα με τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο. Βιασμός! Βιασμός! Οι νυχτερινοί δρόμοι της τρέλας. Η γαμισομηχανή. Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι γεννήθηκε στο Άντερναχ της Γερμανίας το 1920, μεγάλωσε όμως στο Λος Άντζελες όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς του όταν ήταν ακόμη δύο ετών. Δημοσίευσε τα πρώτα ποιήματα του στα τριάντα πέντε και από τότε έχουν εκδοθεί περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία του με ποιήματα και πεζά. Ο Σαρτρ και ο Ζενέ τον αποκάλεσαν "μεγαλύτερο ποιητή της Αμερικής" και το περιοδικό Time "δαφνοστεφανωμένο ποιητή της αμερικανικής χαμοζωής". Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι πέθανε το 1994. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)