Κομπολόι = Komboloi - Θωμαΐδης, Τάσος, 1940- (The greek worry bead, 2005)
Πιστός σύντροφος στις στιγμές της χαράς, της ανάπαυσης, αλλά και της περισυλλογής, το κομπολόι αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Ωστόσο, αν και το κομπολόι συνιστά σημαντικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία και το εύρος της ποιότητας και της ομορφιάς του. Γι' αυτόν το λόγο, η μπύρα "Άλφα", ένα ελληνικό προϊόν που έχει επιτύχει να συνδυάσει την παράδοση με το σύγχρονο στοιχείο, πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα λεύκωμα για το κομπολόι, προκειμένου να αναδειχτεί η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στην πορεία του κομπολογιού.