Λίγο πριν πεις Εμπρός : διηγήματα - Calvino, Italo, 1923-1985 (Εικοστός Αιώνας, 1999)
Τα κείμενα που συγκεντρώνονται σε αυτό τον τόμο καταγράφουν όλη τη λογοτεχνική πορεία του Ιταλο Καλβίνο. Ενα βιβλίο όπου βρίσκουμε συγκεντρωμένη την εκπληκτική ικανότητα του συγγραφέα να δημιουργεί το δικό του φανταστικό όσο και ρεαλιστικό κόσμο, πράγμα που τον έκανε διάσημο σε όλο τον πλανήτη.