Όλα σου τα 'μαθα μα ξέχασα μια λέξη : μυθιστόρημα - Μπουραντάς, Δημήτρης Κ. (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2008)
Ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει αν ζούσε έναν εφιάλτη στον ύπνο του ή την ωμή πραγματικότητα. Ξαφνικά ένιωσε πως κατέρρευσε ένα κομμάτι του εαυτού του: η υπερηφάνεια που ένιωθε κάθε φορά που σκεφτόταν ότι θα άφηνε πίσω κληρονομιά του την 'Αννα μετατράπηκε σε αγωνία, ίσως και ενοχή. Το μυαλό του και η ψυχή του βασανιστικά αναζητούσαν αυτοκριτική και λύση. Έπρεπε τώρα να ψάξει από την αρχή, καρέ καρέ, τη ζωή της 'Αννας και τη δική του ευθύνη σε αυτή. Μόνη σωτηρία της ψυχής του ήταν η μετάνοια. Να της ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε ή δεν έκανε και την έφτασαν ως εδώ, να βρεί τι ξέχασε να της μάθει. Κι αν μπορούσε, να της μάθει έστω και τώρα. Πριν να είναι αργά...