9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός - Βαρελλά, Αγγελική, 1930- (Μικροί αναγνώστες, 2003)
Φανταστείτε να βγείτε μια μέρα στο παράθυρό σας και να δείτε στο μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας ένα. . . λαγό! Δεν είναι φυσικό να αναρωτηθείτε τι δουλειά έχει ο λαγός στην πόλη; Ήρθε για ψώνια; Ήρθε να δει αγώνες δρόμου στο στάδιο; Ήρθε να σπουδάσει; Ή ήρθε να δώσει διάλεξη «περί ταχύτητας» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας; Η συγγραφέας καιγόταν από περιέργεια να μάθει τι συμβαίνει. Έκανε, λοιπόν, εννιά τηλεφωνήματα (όχι περισσότερα!) στον κύριο καθηγητή που είχε. . . υιοθετήσει το λαγό. Τα έμαθε όλα και, χωρίς να χάσει χρόνο, τα κατέγραψε, για σας παιδιά, στο βιβλίο της. Με το νι και με το σίγμα, και με το λάμδα του λαγού.