Καλοκαιρινές διακοπές με ποπκόρν και λεμονάδα - Almagor, Gila (Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο, 2002)
Τη λένε Αβίγια. Είναι ένα πανέξυπνο αλλά άτακτο κορίτσι που ζει στο Ισραήλ. Το μεγάλο της ταλέντο; Η ηθοποιία. Στη γιορτή του Χανουκά όλοι την απόλαυσαν στο θεατρικό έργο του σχολείου της. Και τι κάνει μια ταλαντούχος ηθοποιός το καλοκαίρι; Διακοπές! Και διακοπές σημαίνει βόλτες στους δρόμους της πόλης, ψώνια στα καταστήματα, θερινό σινεμά με ποπκόρν και λεμονάδα, ίσως και καμιά δουλειά στο σπίτι... Μήπως ξεχνάει κάτι; Μα βέβαια! Τι χαζή που είναι! Τα γενέθλιά της. Άραγε θα μπορέσει να κάνει πάρτι φέτος; Μιλάνε άλλη γλώσσα. Ε, και; Ζουν σε μακρινούς τόπους. Ε, και; Γνωρίστε κορίτσια της ηλικίας σας από κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάντε το γύρο του κόσμου μαζί τους. Οι περιπέτειές τους θα μπορούσαν να 'ναι και δικές σας!