Η προτελευταία παγίδα - Snicket, Lemony (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, 2006)
Αν αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που βρήκες ψάχνοντας να διαβάσεις κάτι, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι αυτό το προτελευταίο βιβλίο πρέπει να το παρατήσεις πρώτα απ' όλα. Δυστυχώς, αυτό το βιβλίο παρουσιάζει την προτελευταία καταγραφή της ζωής των ορφανών Μποντλέρ και έρχεται σχεδόν πρώτο σε δυστυχία, απόγνωση και απελπισία. Ίσως το προτελευταίο πράγμα που θα ήθελες να διαβάσεις είναι μια ιστορία για ένα ψαροντούφεκο, ένα σαλόνι ηλιοθεραπείας σε κάποια ταράτσα, δύο μυστηριώδη αρχικά, τρία άγνωστα τρίδυμα, έναν κακόφημο εγκληματία και ένα κακομαγειρεμένο κάρι. Τα προτελευταία πράγματα είναι αυτά που πρώτα πρέπει να αποφεύγει κανείς, οπότε επίτρεψέ μου να σε συμβουλέψω να αφήσεις κάτω αυτό το προτελευταίο βιβλίο πρώτα απ' όλα και να βρεις κάτι άλλο να διαβάσεις προτελευταία, καθώς αυτό το προτελευταίο βιβλίο είναι ακόμη μια ιστορία ή, αλλιώς, μια ιστορία που περιέχει άλλα προτελευταία πράγματα, οπότε θα είναι καλύτερο για σένα αυτό το προτελευταίο βιβλίο να μη γίνει το τελευταίο πράγμα που θα διαβάσεις ποτέ.