Τα τρελομπαλάκια - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Στα βαθιά, επίπεδο 1- 2.000 λεύγες, 2008)
Τι συμβαίνει άραγε σε μια συνηθισμένη πόλη όπου τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι είναι το παιχνίδι, όταν εμφανίζεται το πρώτο τρελομπαλάκι; Πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά; Τι έχουν να τους πουν οι μεγάλοι; Ποιοι είναι οι άντρες με τα μαύρα και γιατί περικυκλώνουν το σχολείο; Πώς ξεκινάει η ιστορική Μάχη με τα Τρελομπαλάκια και ποια είναι η κατάληξή της; Μια τρελή τρελή ιστορία για τη δύναμη και την αξία του παιχνιδιού. Συγγραφή δραστηριοτήτων και παιδαγωγική επιμέλεια σειράς: Βασιλική Νίκα.