Ο σιδεράς του μεγάλου δασοχωρίου - Tolkien, John Ronald Reuel, 1892-1973 (Αίολος, 2002)
Πώς μπορεί, άραγε, κανείς να πάει στη Νεραϊδοχώρα; Ο Σμιθ ο σιδεράς τα κατάφερε. Γνώρισε τα μυστικά της, αντίκρισε τις μαγευτικές ομορφιές της, συνομίλησε με τους κατοίκους της μέχρι που συνάντησε τη Βασίλισσα... Το μόνο που απόμενε ήταν να γνωρίσει και το Βασιλιά της. Πού τον συνάντησε τελικά; Ο παραμυθάς Τόλκιν μας λέει το μυστικό του σιδερά... κι άλλα πολλά που δεν γίνεται να τα πούμε σ' ένα εξώφυλλο. Θα τα βρείτε όμως όλα μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου.