Φι-Γάμα-Πι - Μάστορη, Βούλα, 1945-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή Κύκνοι, 2008)
Η Ανδρομάχη πάει τρίτη γυμνασίου, έχει φακίδες στη μύτη (φρίκη!), μια μικρότερη αδερφή (σκέτος μπελάς!), μια μοντέρνα γιαγιά (πιο πολύ μαμά της), δύο Φι-Γάμα-Πι (και μία στο περίμενε), ανήκει στους "παρακμιακούς" της τάξης (επιλογή της!), δε νοιάζεται (τάχα μου!) για το "φακή" που της έχει κολλήσει η Νατάσσα (η "ωραία" της τάξης), είναι κρυφά (ναι, καλά!) ερωτευμένη με τον "κούκλο" του σχολείου και έχει μόλις βάλει σιδεράκια στα δόντια της (φρίκη Νο2!). Όμως μέσα σε λίγες μέρες συμβαίνουν γεγονότα που την ανεβάζουν ή τη ρίχνουν, μα οπωσδήποτε την κάνουν να δει ορισμένα πράγματα με άλλο μάτι, όπως, για παράδειγμα, ότι είναι ευλογία να έχεις και αγόρια Φι-Γάμα-Πι. Και, για όσου δεν ξέρουν, Φι-Γάμα-Πι σημαίνει "Φίλος/η Για Πάντα!