Οι τρομεροί αιγύπτιοι - Hepplewhite, Peter (Εξωφρενική Βιβλιοθήκη, 1999)
Οι Τρομεροί Αιγύπτιοι σας δίνουν μερικές τρομερές πληροφορίες για τους μυθικούς Φαραώ και τους βασανισμένους από τη φτώχεια χωρικούς της χώρας του Nείλου που έζησαν εδώ και 5.000 χρόνια! Θέλετε να μάθετε: γιατί κάποιοι βασιλιάδες έπρεπε να φορούν ψεύτικα γένια; γιατί επαναστατούσαν οι χωρικοί; ποια είναι η κατάρα της μούμιας; Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς να φτιάξετε μιας πρώτης τάξεως μούμια, θα βρείτε μερικές βρώμικες πληροφορίες για το θάνατο και τη σήψη, επαναστατικές συνταγές για γλυκά, ηλικίας 3000 χρόνων, και θα μάθετε και λίγη τρομερή αιγυπτιακή αριθμητική. Η ιστορία με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!