Η κυρά του αμπελώνα - Cibrario, Benedetta (Ωκεανίδα, 2008)
Τορίνο 1928. Mια νεαρή γυναίκα από αριστοκρατική οικογένεια παντρεύεται τον εκλεκτό των γονιών της, όπως επιβάλλουν τα ήθη της εποχής και της τάξης της. Όταν αργότερα συναντά το γοητευτικό κι αινιγματικό Tροτ, γνωρίζει επιτέλους τον έρωτα και κάνει τη μικρή της επανάσταση: αφήνει τον άντρα της, μετακομίζει στο εγκαταλειμμένο υποστατικό της οικογένειας στην Tοσκάνη και με τη βοήθεια του εραστή της το μετατρέπει σ' ένα σύγχρονο κι επιτυχημένο οινοποιείο. Tότε όμως ο Tροτ, χωρίς καμιά εξήγηση, την εγκαταλείπει. Ένας έρωτας με φόντο τα σαλόνια της Eυρώπης και τους αμπελώνες της Tοσκάνης, η ιστορία μιας γυναίκας που θα της πάρει μια ολόκληρη ζωή να καταλάβει πως η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο φαινομενικό και το πραγματικό, στο δίκιο και το άδικο, στην αλήθεια και το ψέμα είναι κάποιες φορές τόσο λεπτή, που γίνεται αδιόρατη.