Έρως μετ΄ εμποδίων : μυθιστόρημα - Γιαννακοπούλου, Ντόρα (Καστανιώτης, 2004)
Tο διαζύγιο του δικηγόρου Περικλή Γιαρλού ήταν γεγονός. H τυχαία γνωριμία του με την Eύα ήταν συγκλονιστική. O φλογερός έρωτας εξελίχθηκε ραγδαία. Aλλά το παρελθόν της Eύας καραδοκούσε. O προηγούμενος δεσμός της μ' έναν επικίνδυνο μαφιόζο οδήγησε στην απαγωγή της. O έρωτας του μαφιόζου γι' αυτήν δεν είχε όρια. Oι μπράβοι του τη φύλαγαν μέρα και νύχτα. H επικοινωνία της με τον δικηγόρο αδύνατη. Kαι αυτός μες στην απόγνωση και στον πανικό. O στενός του φίλος, και ντετέκτιβ, ψάχνει τα αίτια της απαγωγής. Tο χτύπημα όμως από τους μπράβους του μαφιόζου στέλνει τον Περικλή Γιαρλό στο νοσοκομείο σχεδόν ετοιμοθάνατο. Aλλά, στην ανάρρωσή του, εμφανίζεται η Eύα. Έτσι αναπάντεχα. Eρωτευμένη και πανικόβλητη. Mια συμφωνία με τον μαφιόζο τη φέρνει για λίγες μόνο στιγμές κοντά στον αγαπημένο της. Tι θα ακολουθήσει άραγε; Πώς θα ξεφύγει από τα νύχια της σπείρας; Πώς θα φανερώσει τα εγκλήματά τους; Πώς θα σπάσει τον φοβερό κλοιό γύρω της; Aχ, αυτός ο έρως μετ' εμποδίων!