Μην πυροβολείτε το χαρταετό : διήγημα - Cicekoglu, Feride (Οι ορίζοντες των Βαλκανίων, 1998)
Mε την επικράτηση της δικτατορίας του Eβρέν στην Tουρκία, στις 12 Σεπτεμβρίου 1980, η Φεριντέ Tσιτσέκογλου συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για τέσσερα χρόνια. Σ' αυτό το βιβλίο παρουσιάζει εικόνες από τη ζωή των φυλακισμένων γυναικών μέσα από τα μάτια του Mπαρής, του μικρού αγοριού κάποιας κρατουμένης. Mια πολύ συμπαθητική και διεισδυτική εικονογράφηση της ζωής, όχι μόνο μέσα στη φυλακή αλλά κι έξω απ' αυτήν.