Σουίτα στον παράδεισο - Δημουλίδου, Χρύσα (Ποικίλα θέματα, 2008)
Πού βρίσκεται ο Παράδεισος, η Εδέμ, η γη της Επαγγελίας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, που όλοι ψάχνουμε και γιατί δεν μπορούμε να τον βρούμε; Ποιος είναι ο Αδάμ και ποια η Εύα; Τους έδιωξε ο Θεός από τον Παράδεισο επειδή δοκίμασαν το μήλο της γνώσης ή το μήλο της άγνοιας; Μήπως τελικά ο Αδάμ ήταν εκείνος που πλάστηκε από το πλευρό της Εύας; Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί ο άνδρας να είναι το ωραίο φύλο και η γυναίκα το ισχυρό; Θα σοκαριστείτε όταν μάθετε ότι το αρσενικό φύλο δεν είναι παρά μια παραλλαγή του θηλυκού; Τελικά μήπως ο άνδρας είναι φύλο παροχής υπηρεσιών; Αν ναι, τότε γιατί η γυναίκα έζησε επί σειρά αιώνων στη σκιά του; Φοβούνται πια οι άνδρες τις γυναίκες ή τις έχουν σιχαθεί; Μήπως οι άνδρες τρέμουν πιο πολύ μη μείνουν στο ράφι; Η εκκλησία αποστρέφεται τη γυναίκα και απλά τη χρησιμοποιεί; Πόσα ψέματα της είπε και γιατί της αφαίρεσε το δικαίωμα της ηδονής; Ο Θεός υμνεί τον έρωτα; Ξέρουν οι Έλληνες να κάνουν έρωτα; Γνωρίζει ένα ζευγάρι ότι στο κρεβάτι τους είναι πάντα τρεις και όχι δύο; Ποιος είναι ο τρίτος; Όλα αυτά που μας έκρυψαν, όλα αυτά που μας πόνεσαν, όλα αυτά που δικαιούμαστε, άνδρες και γυναίκες. Ένα βιβλίο γραμμένο με απλά καθημερινά λόγια και πολύ χιούμορ που λέει τα πράγματα με τ όνομά τους. Ένα βιβλίο ζυμωμένο από τη ζωή και ψημένο από την εμπειρία, τη γνώση και την έρευνα. Ένα βιβλίο που θα σας πει μόνο αλήθειες, που θα σας αφυπνίσει, που θα σας κάνει να δείτε τη ζωή με διαφορετικό μάτι... Το τρίτο μάτι. Ένα βιβλίο που σκοπό έχει να μας κάνει καλύτερους, να μας βοηθήσει να μην πονάμε τόσο πολύ. Γιατί η ζωή είναι πόνος κι όποιος δεν πονά, σημαίνει πως δεν είναι ζωντανός. Μια έρευνα-καταγγελία με φιλοσοφική χροιά από τη Χρυσηίδα-Χρύσα Δημουλίδου που θα μας εκπλήξει, θα προβληματίσει, θα ταρακουνήσει και πιθανόν θα σοκάρει. Το πιο πιθανό όμως είναι να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε...