Αδίσταχτος έρωτας - Mahfouz, Naquib, 1911-2006 (Ψυχογιός, 2002)
Ο συγγραφέας θέτει σ' αυτό το βιβλίο ένα καίριο ερώτημα: Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν νιώθει ότι έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής του; Μέχρι ποιο σημείο έχει δικαίωμα ο Μαχγκούμπ να επιβάλει τη δύναμή του στην Εχσάν; Αλλά και η Εχσάν, έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη θέλησή του ή πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να υποταχτεί;