Κνωσός : το ανάκτορο του Μίνωα, ο μινωϊκός πολιτισμός : μυθολογία, αρχαιολογία, ιστορία, ευρήματα, μουσείο - Λογιάδου-Πλάτωνος, Σωσώ (Ι.Μαθιουλάκης, 1990)
Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1878 από τον Ηρακλειώτη Μίνωα Καλοκαιρινό. Ακολούθησαν οι ανασκαφές που διεξήγαγε ο Αγγλος Sir Άρθουρ Έβανς (1900-1913 και 1922-1930) και που αποκάλυψαν ολόκληρο το ανάκτορο.