Κνωσός : πλήρης οδηγός του ανακτόρου του Μίνωα - Μιχαηλίδου, Άννα (Ταξιδιωτικοί οδηγοί, 2005)
Στα προϊστορικά χρόνια η Κνωσός ήταν η σπουδαιότερη πόλη της Κρήτης. Εκατό πόλεις αναφέρει ο Όμηρος πως υπήρχαν στην Κρήτη στα χρόνια του Τρωικού πολέμου και πρώτη αναφέρει την Κνωσό. Ο οδηγός χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο αναπτύσσεται το μυθολογικό και ιστορικό πλαίσιο της Κνωσού. Στο δεύτερο μέρος περιέχεται η ξενάγηση στο χώρο.