Ακτίνες ανέμων στη θάλασσα = Raggi di venti sul mare - Λιβιεράτος, Ευάγγελος (Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς. Εθνική Χαρτοθήκη, 2000)
H έκδοση αυτή συνοδεύει την Έκθεση «Ακτίνες Ανέμων στη Θάλασσα», με πορτολάνους χάρτες του Μουσείου Correr της Βενετίας, που οργάνωσε η Εθνική Χαρτοθήκη στην αίθουσα εκθέσεών της στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2000, και τη σειρά των σχετικών με το αντικείμενο διαλέξεων στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης 9 1 Αιώνες για το 2000. Για την πραγματοποίηση και την επιτυχία των εκδηλώσεων συνεργάστηκαν το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Correr και συμπαραστάθηκαν ενεργά το Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Διατμηματικό Κέντρο Αποτυπώσεων, Χαρτογραφίας και Επεξεργασιών του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (CIRCE-IUAV).