Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή - Πέννα, Βάσω (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, 1998)
Η πρωτότυπη "Χάρτα" εκδόθηκε από τον Ρήγα Βελεστινλή στη Βιέννη, 1796-1797, σε δώδεκα φύλλα με διάσταση του κάθε φύλλου 50x70 εκ. περίπου. Η έκδοση αυτή του Ρήγα θεωρήθηκε πραγματικός άθλος για την εποχή του και αποτελεί μοναδική έκδοση σε τέτοια διάσταση στον βαλκανικό χώρο. Για πρώτη φορά επανεκδίδεται αυθεντικά στο φυσικό της μέγεθος από το θαυμάσια διατηρημένο πρωτότυπο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Η έκδοση αυτή, σε χαρτί velvet 150 γρ., διατίθεται σε καλαίσθητη πανόδετη συσκευασία που περιέχει: - Τα δώδεκα φύλλα της "Χάρτας" σε τετραχρωμία, διαστάσεων του κάθε φύλλου 50x70 εκ. περίπου - Ένα βιβλίο πανόδετο 30x21 εκ., 148 σελ., που περιέχει τις μελέτες: Δημ. Καραμπερόπουλος, "Η "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα· τα πρότυπά της και νέα στοιχεία", Βάσω Πέννα, "Τα νομίσματα της Χάρτας του Ρήγα". - Ένα βιβλίο-ευρετήριο, 128 σελ., των ονομάτων, προσώπων, τόπων και πραγμάτων των δώδεκα φύλλων της Χάρτας, το οποίο συντάχθηκε για πρώτη φορά - Μια συνοπτική απεικόνιση των δώδεκα φύλλων της Χάρτας, σε σμίκρυνση σε ένα φύλλο, στην οποία φαίνεται απτά ο χώρος για τον οποίο ο Ρήγας ετοίμαζε την επανάστασή του και τη δημιουργία του πολυεθνικού κράτους του.