Κόκκινη κλωστή δεμένη : το παραμύθι των υφασμάτων - Καλαμαρά, Παρή (Στους δρόμους του Βυζαντίου ;, 2007)
Γυναίκες που υφαίνουν μπροστά στον αργαλειό τους, διπλωμάτες που μεταφέρουν βαρύτιμα μεταξωτά, βαφείς που ανακατεύουν το χρώμα σε δοχεία, αυτοκράτορες και αυλικοί ντυμένοι με τις επίσημες στολές τους, έμποροι στα καταστήματά τους, όλοι μας μιλούν για την οικοτεχνία, το εμπόριο, τη βυζαντινή διπλωματία, την καθημερινή ζωή. Μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι και αρχίζει να ξετυλίγεται από μια κόκκινη κλωστή δεμένη.