Μελετήματα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής. - Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Γ. (Γ. Γκελμπέσης, 2007)
Το "ανά χείρας" βιβλίο, αποτελούμενο εκ δύο μερών, περιλαμβάνει διάφορα άρθρα, έχοντα ως θέμα την "Πάτριον ημών Εκκλησιαστικήν μουσικήν". Εξ αυτών άλλα μεν εδημοσιεύθησαν το "πρώτον" εις το περιοδικό "Φιλόθεος Πνοή", το οποίο εκδίδεται υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, άλλα δε εις το Περιοδικό "Ιεροψαλτικός Κόσμος" της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος. Άς μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω άρθρα είχαν γίνει "φιλοφρόνως" δεκτά από ιερείς, ιεροψάλτας και φιλόμουσους της θεαρέστου μελωδίας των ήχων, οι οποίοι επιμόνως μας προέτρεπαν να τα εκδώσουμε εις τόμο αυτοτελή δια την ευρύτερη δημοσιότητά των.