Μελέτες για την ελληνική γλώσσα = Studies in greek linguistics : πρακτικά της ετήσιας συνάντησης του τομέα γλωσσολογίας του τμήματος φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 21-22 Απριλίου 2007 = proceedings of the annual meeting of the department of linguistics, school of philology, faculty of philosophy, Aristotle University of Thessaloniki, April 21-22, 2007 (Γλώσσα & κοινωνία = Language & society ;, 2008)
Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει κείμενα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της 28ης Ετήσιας Συνάντησης του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ (21-21 Απριλίου 2007) με θέμα "Γλώσσα & κοινωνία". Οι ανακοινώσεις εντάσσονται σε μία ευρεία γκάμα φωνών στο χώρο της κοινωνιογλωσσολογίας, χωρίς όμως να διαχέονται ή να συγκαλύπτονται οι επιστημολογικές και μεθοδολογικές τους διαφοροποιήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κεντρικές ομιλίες της συνάντησης αντιπροσωπεύουν τρεις εξέχουσες σχολές στο χώρο της κοινωνιογλωσσολογίας: τη Νεότερη Ποικιλική Γλωσσολογία, την Κριτική Ανάλυση του Λόγου και την Ανάλυση Συνομιλίας.