Ο άγνωστος Καραμανλής : μια προσωπογραφία - Τσάτσος, Κωνσταντίνος Δημ., 1899-1987 (Εκδοτική Αθηνών, 1984)
Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που από φήμη, από μακρυά, γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Ευρωπαίοι, και άλλοι πολλοί στον κόσμον όλο, πραγματικά ελάχιστοι τον καταλαβαίνουν. Αυτό συμβαίνει με πολλούς από τους διάσημους άνδρες. Μόνο που ο Καραμανλής εκ φύσεως έχει υψώσει γύρω από τον εαυτό του ένα τείχος, έτσι που η συνηθισμένη για πολλούς δυσκολία, για αυτόν να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Ο Καραμανλής, όμως με τις αρετές και τις αδυναμίες του, είναι ένα κομμάτι ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας, μια ισχυρή ιδιότυπη φυσιογνωμία.