Όσα δεν έγραψα - Ζούλας, Στάμος, 1937- (Δοκίμια, 2003)
Έχοντας θητεύσει επί σαράντα και πλέον χρόνια σε όλα τα είδη της δημοσιογραφίας (ρεπορτάζ, πολιτική ανάλυση, αρθρογραφία κ.ά.), ο Στάμος Ζούλας με το βιβλίο του Όσα δεν έγραψα... επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση σε πρόσωπα που γνώρισε και γεγονότα που έζησε. Ανασύροντας από το ημερολόγιο της μνήμης και από το προσωπικό του αρχείο πρόσωπα, γεγονότα, άγνωστα στοιχεία του πολιτικού παρασκηνίου, επιτυγχάνει να σχεδιάσει μια πολύτιμη τοιχογραφία της πρόσφατης ιστορίας του τόπου. Καταγράφει ανεπίσημες αλλά σημαίνουσες στιγμές των πολιτικών μας και κυρίως αποκαλύπτει περιστατικά καθημερινότητας στη ζωή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τα οποία καθιστούν τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό λιγότερο απρόσιτο στον απλό πολίτη. Τέλος, ανατρέχοντας στις σημειώσεις του, προσπαθεί να μεταδώσει -κυρίως με πραότητα και χιούμορ- στους νεότερους παραστάσεις και εντυπώσεις που σφράγισαν τη ζωή της πρώτης μετά τον Εμφύλιο γενιάς.