Ο τρελός του Σαίξπηρ : θεατρικό δοκίμιο - Ξανθάκη, Άννα, 1959- (Δωδώνη, 2005)
Ο Τρελός του Σαίξπηρ δεν είναι μια πραγματεία ούτε ένα δοκίμιο με την γνωστή έννοια, αλλά ένα κείμενο που, ενώ ακουμπά με τις άπειρες γνώσεις του, τις συγκρίσεις και τις αναφορές σ' αυτά τα γραμματειακά θεμέλια, διαπνέεται από μια λογοτεχνική μανία, βρίσκεται δηλαδή σε στενή συγγένεια με τη συγγραφική νοοτροπία του ίδιου του Σαίξπηρ. Με δύο λόγια έχει όλα τα στοιχεία μιας πραγματείας και συγχρόνως τη ροή ενός αναγνώσματος προσιτού στον πολύν κόσμο.