Ιερουσαλήμ : ανέκδοτο ημερολόγιο Απρίλιος-Μαΐος 1921 - Σικελιανός, Άγγελος, 1884-1951 (Ελληνικά Γράμματα, 2001)
Με την έκδοση του Ημερολογίου που κράτησε ο Σικελιανός κατά το ταξίδι του στους Αγίους Τόπους, προστίθεται στο έργο του ποιητή ένα άγνωστο ώς τώρα κείμενο, ομόλογο με το εκδεδομένο ημερολόγιο από προηγούμενο ανάλογο ταξίδι του -μαζί με τον Καζαντζάκη- στον Άγιον Όρος. Το περιεχόμενο του παρόντος Ημερολογίου φωτίζει μιαν άγνωστη ώς τώρα πτυχή της ζωής του ποιητή, σημαντική όμως, όπως σημαντικό είναι για κάθε χριστιανό το προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα. Το περιεχόμενο αυτό αποκτά πρόσθετο και ειδικότερο ενδιαφέρον από η στιγμή που ειναι κατάθεση όχι ενός απλού ή περιστασιακού επισκέτπη, αλλά ενός ανθρώπου με φύση βαθιά θρησκευτική και ενός δημιουργού με έντοντες μεγαφυσικές και γενικότερα φιλοσοφικές ανησυχίες.