Πίσω απ' την Αγιά-Σοφιά : Ντίνος Χριστιανόπουλος - Χριστιανόπουλος, Ντίνος, 1931-2020 (Ιανός, 1997)
Με την αφηγηματική άνεση που τον χαρακτηρίζει, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος εξιστορεί τα παιδικά του χρόνια σε μια λαϊκή γειτονιά πίσω απ' την Αγία Σοφία, κατά την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Σπίτια, άνθρωποι και γεγονότα της προπολεμικής Θεσσαλονίκης παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας με τρόπο δραματικό και συναρπαστικό.