Επαγγέλματα του μέλλοντος και του παρελθόντος : επαγγελματικός προσανατολισμός και προοπτικές επαγγελμάτων - Κατσανέβας, Θόδωρος Κ., 1947- (Θεωρητικές επιστήμες, 2007)
Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι μια ολοκληρωμένη και ώριμη εργασία σε θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, της απασχόλησης και των προοπτικών της. Στηρίζεται σε συνεχόμενες έρευνες και ειδική τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε εδώ και πάνω από δέκα χρόνια σε συναφή ζητήματα από το συγγραφέα και την επιστημονική του ομάδα, ως επιστέγασμα και της πολυετούς ενασχόλησής του με παρόμοια θέματα και της ειδίκευσής του ως διδάκτορα στην Οικονομική της εργασίας του London School of Economics. Στο βιβλίο, μεταξύ άλλων, παρέχεται ενημέρωση για τον τρόπο που πρέπει ένας νέος ή και ώριμος πολίτης να επιλέξει τις σπουδές και τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν. Πώς συντάσσεται ένα βιογραφικό. Τι πρέπει να προσέξει στη συνέντευξη εργασίας. Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον και ποια ανήκουν στο παρελθόν. Ποιο είναι το μέλλον της εργασίας. Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών, των συμβούλων καριέρας. Παράλληλα, παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και πλούσιοι πίνακες με κατάλληλα σχόλια και επεξηγήσεις για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους στο σύνολο της χώρας, ενώ υπάρχει ξεχωριστή ανάλυση για καθεμιά από τις δεκατρείς περιφέρειές της.