Το Πάσχα της νονάς χελώνας - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2008)
Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ' τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τα αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει. Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του!