1922 ο μεγάλος ξεριζωμός η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία (National Geographic Society, 2007)
85 χρόνια μετά τον Μεγάλο Ξεριζωμό του 1922, το National Geographic, έρχεται να προσφέρει στο παγκόσμιο κοινό ένα συγκλονιστικό οπτικοακουστικό λεύκωμα: «1922: Ο Μεγάλος Ξεριζωμός». Ένα πολυτελές σκληρόδετο βιβλίο και ένα DVD ντοκιμαντέρ παραγωγής 2006-7 συγκεντρώνουν το πρωτότυπο αρχειακό υλικό του National Geographic της δεκαετίας του 1920, συνδυασμένο με αυθεντικό κινηματογραφικό υλικό εποχής, φωτογραφίες, κείμενα και μαρτυρίες. Το άλμπουμ αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο για το γεγονός που το 1925 το National Geographic αποκάλεσε «Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην Ιστορία». Με την σφραγίδα ενός ανεξάρτητου αυτόπτη μάρτυρα υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, το έργο είναι πολύτιμο απόκτημα της βιβλιοθήκης κάθε ελληνικού σπιτιού, με ιδιαίτερη βαρύτητα για τα εκατομμύρια των ελληνικών οικογενειών που έχουν ρίζες στην Μικρά Ασία.