Ένας γενναίος σκύλος - Δενεζάκη, Λιάνα (Παιδική βιβλιοθήκη, 2008)
Ο Κανέλος είναι ένας σκύλος μεγαλωμένος για να φυλάει τα κτήματα του κυρ Σπύρου. Όλα τα ζώα στο αγρόκτημα ήταν φίλοι του. Η αδυναμία του όμως ήταν η Φωτεινή, η κόρη του κυρ Σπύρου, την οποία είχε ορκιστεί να προστατεύει. Όταν η φωτιά απλώθηκε παντού, εκείνος σαν τον ήρωα του παραμυθιού έσωσε την πριγκιποπούλα του.