Η επιστήμη της επιβίωσης : πρόβλεψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς - Hubbard, La Fayette Ron, 1911-1986 (New Era Publications, 2007)
Βρίσκεσαι σε ακμάζουσα πορεία στη ζωή ή βιώνεις μια κατάσταση μαρασμού; Πόσο καλά κατανοείς τη ζωή, τους φίλους σου, την οικογένειά σου και τους άλλους; Ξέρεις ποιος μπορεί να γίνει καλός φίλος, ή συνεργάτης; Μπορείς να πεις με βεβαιότητα ποιον πρέπει να εμπιστεύεσαι; Στο βιβλίο "Η επιστήμη της επιβίωσης" ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παραθέτει την πιο οξυδερκή μελέτη που έχει γραφτεί ποτέ γύρω από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Αυτό είναι το πρώτο επιστημονικό βιβλίο για τη συμπεριφορά, τα αισθήματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων - ανακαλύψεις γύρω από τους συνανθρώπους σου που σου παρέχουν κατανόηση επί του θέματος και είναι αξιόπιστες από κάθε άποψη. Μπορείς να εκτιμήσεις την εντιμότητα ενός ανθρώπου, το πώς αντιμετωπίζει την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία του και πολλά άλλα, μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα κι αν πρόκειται για κάποιον που μόλις γνώρισες. Κι όλος αυτός ο πλούτος από πληροφορίες πρακτικά εφαρμόσιμες τίθεται στη διάθεσή σου, άμεσα, και συνοπτικά στο Διάγραμμα Ανθρώπινης Αξιολόγησης Χάμπαρντ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο. Οι άνθρωποι δεν είναι αίνιγμα. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη ζωή ευχάριστη - εφόσον γνωρίζεις την επιστήμη της επιβίωσης.