Τα προβλήματα της εργασίας : η εφαρμογή της Σαηεντολογίας στην καθημερινή ζωή - Hubbard, La Fayette Ron, 1911-1986 (New Era Publications, 2007)
Όπως ο ίδιος ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έγραψε σ' αυτό το βιβλίο: η ζωή αποτελείται από 70% δουλειά, 10% οικογενειακή ζωή, 10% πολιτική και 10% ξεκούραση. Εδώ η Σαηεντολογία εφαρμόζεται στο 70% της ύπαρξης. Εδώ υπάρχουν οι απαντήσεις για την Εξάντληση και τα Μυστικά της Αποτελεσματικότητας. Εδώ υπάρχει επίσης η ανάλυση της ίδιας της ζωής - ένα παιχνίδι που αποτελείται από ακριβείς κανόνες. Μάθετέ τους και γνωρίστε την επιτυχία. Τα Προβλήματα της Εργασίας περιλαμβάνουν τεχνολογία χωρίς την οποία κανείς δεν μπορεί να ζήσει, κι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα στην καθημερινότητα από οποιονδήποτε. Στο σύνολό τους, τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία αποτελούν τη μεγαλύτερη ενιαία πραγματεία για την ανθρώπινη διάνοια και το ανθρώπινο πνεύμα - περισσότερα από 5.000 γραπτά κείμενα και 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Σε αυτά περιέχονται απαντήσεις για τα πιο βαθιά μυστήρια της ζωής: το αίνιγμα της ύπαρξης, το μυστήριο του θανάτου, η πραγμάτωση καταστάσεων που ούτε καν περιγράφονταν σε παλιότερη βιβλιογραφία. Επίσης, από αυτά τα έργα προέκυψαν οι τεχνολογίες της Σαηεντολογίας για την ανατροφή των παιδιών, την αποκατάσταση οικογενειών, την εκπαίδευση, την οργάνωση, και την παροχή ανακούφισης όταν υπάρχουν ασθένειες ή πόνος. Προκειμένου να ωφεληθούν όλοι από αυτές τις τεχνολογίες, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ διεύθυνε την παγκόσμια εξάπλωση των Εκκλησιών της προκαλώντας έτσι τη γέννηση μιας παγκόσμιας θρησκείας. Είναι μια πρακτική θρησκεία. Έχει εφαρμογή σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης και είναι μια θρησκεία του σήμερα. Στον πυρήνα της, όμως, και μέσα σε κάθε Εκκλησία της Σαηεντολογίας, υπάρχει αυτή η διαρκής πρόσκληση από τον Ιδρυτή της: "Σας προσφέρουμε το πολύτιμο δώρο της ελευθερίας και της αθανασίας - πραγματικά, ειλικρινά".