Casablanca - Curtiz, Michael; Curtiz, Michael (Audio Visual Enterprises, 2003)
Την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ρικ Μπλέιν βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης του πιο δημοφιλούς καφέ της πόλης. Είναι ένας κυνικός και μοναχικός χαρακτήρας μέχρι που θα ξανασυναντήσει, μέσα από μια σειρά τυχαίων γεγονότων, την Ίλσα, τη γυναίκα που χρόνια πριν τον είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα εγκαταλείποντας τον στο Παρίσι. Όμως η Ίλσα τώρα δεν έρχεται μόνη της αλλά με τον άντρα της και ακόμα περισσότερο χρειάζονται τη βοήθεια του, καθώς τους αναζητούν οι Γερμανοί. Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Θα τους βοηθήσει να βγουν από τη χώρα ή θα φύγει ο ίδιος μαζί της όπως σχεδίαζαν κάποτε να κάνουν;