Η αδελφούλα μου - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Βλάσση Αφοι, 1984)
"Η Αδελφούλα μου" δεν είναι μόνο ένα παιδαγωγικό μυθιστόρημα, αλλά κι ένα λογοτεχνικό έργο. Γι' αυτό και μεγάλοι τη διαβάζουν και παιδιά. Βγαλμένο απ' τη ζωή, από την καρδιά της ζωής, απ' την οικογένεια, διηγούμενο μιαν αληθινή ιστορία, κινεί το ενδιαφέρον του παιδιού, του εμπνέει ευγενικά αισθήματα, του φυτεύει ορθές ιδέες, του δίνει καλά και τίμια παραδείγματα και συντελεί στη διάπλαση της ψυχής του και στη μόρφωση του χαρακτήρα του. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)