Κωδικός μελάνι : Ελπίδα + Λίνα = φίλες για πάντα - Δενεζάκη, Λιάνα (Παιδική βιβλιοθήκη, 2007)
Η Ελπίδα θέλει οπωσδήποτε να γίνει συγγραφέας, γιατί εκτός από μεγάλη φαντασία, έχει και την υποστήριξη της κολλητής της, της Ελίνας. Αυτή την έπεισε να γράψει την αυτοβιογραφία της. Ελπίζουν μόνο να συμβεί γρήγορα κάτι συνταρακτικό στη ζωή της, για να κάνει το βιβλίο της να ξεχωρίσει. Τίποτα όμως δε συμβαίνει. Όλα κυλούν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι η οικογένειά της της κρύβει ένα μυστικό, που η αποκάλυψή του θα αναστατώσει τη ζωή της. Η Ελπίδα τώρα παρακαλάει να γίνουν όλα όπως πριν. Η Ελίνα, πάλι, προτιμάει τα πράγματα όπως έχουν γίνει, απλώς θα ήθελε η φίλη της να μην είναι τόσο... μωρό, ιδίως τώρα που θα πάνε στο γυμνάσιο.