Παράξενο καλοκαίρι : Ελπίδα + Ελίνα = φίλες για πάντα - Δενεζάκη, Λιάνα (Παιδική βιβλιοθήκη, 2007)
Όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν χάλια καλοκαίρι για την Κατερίνα. Στη ζωή της τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι γονείς της χώρισαν, ο μπαμπάς της ξαναπαντρεύτηκε κι εκείνη βρίσκεται κατακαλόκαιρο σε ένα εχθρικό περιβάλλον μόνη, χωρίς ούτε μια φίλη. Όμως και για την Ελίνα και την Ελπίδα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ούτε και οι δικές τους διακοπές ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. 'Αραγε θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν αυτό το παράξενο καλοκαίρι ξεχωριστό;