Ανθολόγιο για την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού, αρχαιολογίας βασισμένη σε κείμενα αρχαίων συγγραφέων (Θύμησις, 2001)
Το CD-ROM "Ανθολόγιο" απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Με κεντρικό άξονα και αφετηρία κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, η σειρά στοχεύει στην διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με στοιχεία ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας. Μέσα από το "Ανθολόγιο" ο μαθητής κατανοεί την ιστορική συνέχεια και την διαχρονική εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, ενεργοποιείται απέναντι στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, εξοικειώνεται με νέους τρόπους παρουσίασης της γνώσης και μπορεί να στηρίξει την εκπαίδευσή του στην αρχαία γλώσσα πάνω στην γνώση της νέας ελληνικής. Η εισαγωγή έντονης πολιτιστικής διάστασης στην διδασκαλία αρχαίων ελληνικών και η έμφαση στην διαθεματική προσέγγιση της διδασκαλίας αρχαίων κειμένων είναι δύο σημαντικά χαρακτηριστικά του λογισμικού. Θέματα όπως ο αθλητισμός, η μουσική, η εκπαίδευση, οι σχέσεις άνδρα-γυναίκας, οι μύθοι του Αισώπου καλύπτονται από το λογισμικό, το οποίο περιλαμβάνει και ξενάγηση στην αρχαία Αγορά της Αθήνας και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Πλήθος εικαστικού υλικού (μουσειακά ευρήματα, αναπαραστάσεις μουσείων και βιντεοσκοπήσεις) υποστηρίζει τα θέματα αυτά. Η παρουσίαση βασίζεται σε κείμενα συγγραφέων όπως ο Αίσωπος, ο Αριστοτέλης, ο Ευριπίδης, ο Παυσανίας, ο Πίνδαρος, ο Πλάτωνας και ο Σημωνίδης ο Αμοργίνος. Το αρχαίο κείμενο, πλήρως σχολιασμένο ως προς την μορφολογία των λέξεων, συνοδεύεται από πρωτότυπη απόδοση στα νέα ελληνικά. Υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης των δύο κειμένων με χρήση της τεχνικής των παραλλήλων, στοιχισμένων και ομιλούντων κειμένων την οποία έχει αναπτύξει το ΙΕΛ. Κάθε κείμενο συνοδεύεται από σύντομες γλωσσικές παρατηρήσεις, καθώς και από ασκήσεις που υποβοηθούν στην εμπέδωση της ύλης. Το λογισμικό "Ανθολόγιο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αυτοδιδασκαλία στο σπίτι όσο και για καθοδηγούμενη διδασκαλία στο Γυμνάσιο.