Ζάχαρη στην άκρη : μυθιστόρημα - Φακίνου, Ευγενία, 1945- (Καστανιώτης, 1992)
Δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά μιας φημισμένης λουτρόπολης στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα μιας βίλας με απέραντους κήπους, άνθρωποι κουρασμένοι κι απογοητευμένοι φτάνουν για μια κούρα είκοσι ημερών. Χαλαρώνουν με λασπόλουτρα, ατμόλουτρα και θεραπευτικά βότανα κι αφήνονται στα επιδέξια χέρια της λουτράρισσας, που έχει την ικανότητα να προκαλεί εκμυστηρεύσεις τους. Της αποκαλύπτουν στιγμές της ζωής τους που κρατούσαν μυστικές, της εξομολογούνται.