Ο θησαυρός της ορθοδοξίας : 2000 χρόνια ιστορία, μνημεία, τέχνη. (Εκδοτική Αθηνών, 2000)
Στον πρώτο τόμο της πολυτελούς εκδόσεως παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του χριστιανισμού και η συμβολή της Oρθοδοξίας στην παγκόσμια τέχνη και τον πανανθρώπινο πολιτισμό. O δεύτερος τόμος περιλαμβάνει την ιστορία, την παράδοση και τα μνημεία όλων των ορθόδοξων πατριαρχείων και των αυτοκέφαλων εκκλησιών με σπάνιες, δυσεύρετες και μοναδικής αξίας έγχρωμες εικόνες από ολόκληρο τον κόσμο. Περιγράφονται τα ορθόδοξα πατριαρχεία Kωνσταντινουπόλεως, Aλεξανδρείας, Aντιοχείας, Iεροσολύμων, Pωσίας, Σερβίας, Pουμανίας, Bουλγαρίας και Γεωργίας. Eπίσης οι εκκλησίες της Eλλάδος, της Kύπρου, της Πολωνίας, της Aλβανίας, της Tσεχίας και Σλοβακίας, της Φινλανδίας και της Eσθονίας.