Η γάτα του Γιάξλεϋ - Westall, Robert, 1929-1993 (Περιπέτεια και μυστήριο, 1994)
ΣΤΗ ΡΟΟΥΖ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΞΛΕΥ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΣΕ.Ο ΤΙΜ ΚΑΙ Η ΤΖΕΙΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗ ΣΚΟΝΗ.ΟΥΤΕ Κ ΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠ ΓΙΑΞΛΕΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.Ο ΣΕΠ ΓΙΑΞΛΕΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΦΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ0 ΤΟΥ ΡΟΛΟΙ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ ΝΤΟΥΛΑΚΙ.