The deer hunter - Cimino, Michael; Cimino, Michael (Audio Visual Enterprises, 2003)
Ο Μάικ, ο Στήβεν και ο Νικ, τρεις νεαροί εργάτες σε εργοστάσιο μετάλλων της Πενσυλβάνια, ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Λίγες μέρες πριν φύγουν ο Στήβεν παντρεύεται την Άντζελα και οι τρεις φίλοι γιορτάζουν ανέμελοι το γάμο του Στήβεν πηγαίνοντας για κυνήγι. Λίγο καιρό μετά, στην κόλαση του Βιετνάμ πέφτουν στα χέρια των Βιετκόνγκ και μεταφέρονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και υποχρεώνονται να παίξουν τη ζωή τους στη ρώσικη ρουλέτα. Ο Μάικ καταφέρνει να γυρίσει το παιχνίδι προς όφελός τους και να ξεφύγουν. Όμως η τύχη δεν τους βοηθάει για πολύ. Ο Στήβεν χάνει τα πόδια του, ο Νικ εξαφανίζεται στα βάθη της Σαϊγκόν και ο Μάικ, άλλος άνθρωπος πια, επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του. Μην αντέχοντας όμως το κλίμα και τα σχόλια των υπολοίπων στην πατρίδα του, αποφασίζει να γυρίσει πίσω στη Σαϊγκόν για να βρει το φίλο του Νικ…